• Forside
  • Boganmeldelser
  • Opskrifter
  • Om mig

Janni from the Blog

Indbagt kalkunbryst med fyld

15. februar 2017 · 2 Comments

I går var det valentinsdag, hvilket umuligt kan have gået nogens næse forbi. I hvert fald ikke hvis man har en facebook konto. Jeg scrollede ned igennem mit feed, og blev bombarderet med den ene valentinsopdatering efter den anden.
Normalt holder vi også en eller anden form for valentins dag, min kæreste og jeg, men eftersom vi begge har været lidt presset på det sidste, så valgte vi at holde dagen som de fleste andre hverdage, dog tilsat lidt ekstra god hjemmelavet mad.
Maden der blev klasket sammen i går, er simpelthen så god, at jeg er nødt til at bringe opskriften videre. Desværre kan jeg ikke opskriften på sovsen, da den er lavet på slump af min egen personlige sovemester. Men den var til et rent 12-tal!


Indbagt kalkunbryst med fyld

Ingredienser til ca. 4 personer:

♥ Et helt kalkunbryst
♥ et bundt persille
♥ 200 g bacon
♥ 150 g soltørrede tomater – gerne dem på glas
♥ 100-150 g revet mozzarella
♥ Krydderier: Gerne 1/2 tsk cayennepeber, 1 tsk salt og 1 tsk peber
♥ 1 pakke butterdej i rulle

Fremgangsmåde:

♥ Hak persille groft og put det i en skål sammen med bacon, soltørrede tomater og mozzarella. Bland det sammen.
♥ Skær kalkunbrystet op på midten af det lange tynde led, således at det kun lige hænger sammen for enden, med omkring 2 cm tilbage. Det skal skæres således, at det bliver en form for ‘kødplade’, der er nem at rulle sammen igen.
♥ Fordel 4/5 af fyldet på det skårne kalkunbryst, således at det kommer godt ud i kanterne.
♥ Rul kalkunbrystet sammen så stramt som muligt, og pak butterdejen godt rundt om.
♥ Fordel resten af fyldet oven på kalkunbrystet, og bag brystet i omkring 1 time og 15 minutter ved 200 grader.
♥ Når kalkunbrystet er færdigt, så lad det gerne trække 10-15 minutter efterfølgende før servering.


Herhjemme valgte vi at servere med kartoffelmos og brun sovs. Jeg kan dog godt forestille mig at rodfrugter, en god salat eller råstegte kartofler kunne være lækkert som tilbehør.
Fyldet kan varieres alt efter smag og behag, men de soltørrede tomater ville jeg ikke udelade. Det smager virkelig lækkert.

Velbekomme 🙂

 

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Mad, Opskrifter

Comments

  1. venterpaavin says

    17. februar 2017 at 13:03

    Ej, hvor er det bare for længe siden, at jeg lave fyldt kalkun. Det er jo så lækkert (:

    Svar
    • JanniChristiane says

      17. februar 2017 at 16:17

      Det er virkelig lækkert, så det burde du sætte på menuen snart! 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen til Janni from the blog! Jeg er en læsehest, sneaker-elsker, serie-binger og rejsehungrende 26-årig. Tilflytter til København, men med Fyn i hjertet. Deler ud af stort og småt.
  • View JanniChristiane’s profile on Twitter
  • View JanniChristiane’s profile on Instagram

Goodreads

Abonnér via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Følg med Bloglovin’

Janni from the Blog

Tidligere indlæg

  • april 2018
  • marts 2018
  • februar 2018
  • januar 2018
  • december 2017
  • november 2017
  • oktober 2017
  • september 2017
  • august 2017
  • juli 2017
  • juni 2017
  • maj 2017
  • april 2017
  • marts 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • december 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • juni 2016
  • maj 2016
  • april 2016
  • marts 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • december 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015

Theme Design By Studio Mommy · Copyright © 2018