I går var det valentinsdag, hvilket umuligt kan have gået nogens næse forbi. I hvert fald ikke hvis man har en facebook konto. Jeg scrollede ned igennem mit feed, og blev bombarderet med den ene valentinsopdatering efter den anden.
Normalt holder vi også en eller anden form for valentins dag, min kæreste og jeg, men eftersom vi begge har været lidt presset på det sidste, så valgte vi at holde dagen som de fleste andre hverdage, dog tilsat lidt ekstra god hjemmelavet mad.
Maden der blev klasket sammen i går, er simpelthen så god, at jeg er nødt til at bringe opskriften videre. Desværre kan jeg ikke opskriften på sovsen, da den er lavet på slump af min egen personlige sovemester. Men den var til et rent 12-tal!
Indbagt kalkunbryst med fyld
Ingredienser til ca. 4 personer:
♥ Et helt kalkunbryst
♥ et bundt persille
♥ 200 g bacon
♥ 150 g soltørrede tomater – gerne dem på glas
♥ 100-150 g revet mozzarella
♥ Krydderier: Gerne 1/2 tsk cayennepeber, 1 tsk salt og 1 tsk peber
♥ 1 pakke butterdej i rulle
Fremgangsmåde:
♥ Hak persille groft og put det i en skål sammen med bacon, soltørrede tomater og mozzarella. Bland det sammen.
♥ Skær kalkunbrystet op på midten af det lange tynde led, således at det kun lige hænger sammen for enden, med omkring 2 cm tilbage. Det skal skæres således, at det bliver en form for ‘kødplade’, der er nem at rulle sammen igen.
♥ Fordel 4/5 af fyldet på det skårne kalkunbryst, således at det kommer godt ud i kanterne.
♥ Rul kalkunbrystet sammen så stramt som muligt, og pak butterdejen godt rundt om.
♥ Fordel resten af fyldet oven på kalkunbrystet, og bag brystet i omkring 1 time og 15 minutter ved 200 grader.
♥ Når kalkunbrystet er færdigt, så lad det gerne trække 10-15 minutter efterfølgende før servering.
Herhjemme valgte vi at servere med kartoffelmos og brun sovs. Jeg kan dog godt forestille mig at rodfrugter, en god salat eller råstegte kartofler kunne være lækkert som tilbehør.
Fyldet kan varieres alt efter smag og behag, men de soltørrede tomater ville jeg ikke udelade. Det smager virkelig lækkert.
Velbekomme 🙂
Ej, hvor er det bare for længe siden, at jeg lave fyldt kalkun. Det er jo så lækkert (:
Det er virkelig lækkert, så det burde du sætte på menuen snart! 🙂